Træning i multiatleterne

Publiceret: onsdag, 29. juli 2015

Træning er uden at tage munden for fuld en væsenlig del af dit liv som multiatlet. Træningen har på den ene side fokus på dig og sikre at du er i en god form og sætter dig i stand til at yde god præstation, når det gælder. Samtidigt skal træningen sikre, at du er skadesfri, når du står på startstregen. På den anden side giver træningen et social samvær med andre, der har samme interesse. Træningen i multiatleterne sigter mod den bedste kombination af begge sider. Oktober måned ud er restitionsperioden og efterfølgende tager vi fat på grundtræningsperioden henover vinteren. Trænerteamet inviterer jer alle til opstartsmøde d. 3. december i Gjessing Fritidscenter, hvor teamet fremlægger træningsplanen frem til sommerens konkurrencer. Et fixpunkter er EM i Herning på ½ ironman distancen, men der er mange andre stævner i juni måned og starten af juli.

Vi har og oplever stadigvæk en tilgang af nye medlemmer, hvor de fleste vil svømme. Jeg må henvise nye medlemmer til onsdag og mandag i anden time, hvor vi har en svømmeinstruktør på kanten. De øvrige svømmedage er der kun livreddere, som måske kan instruere, men jeg lover intet. Der kommer en præcisering efter efterårsferien.

Vi har i september måned udvide svømmetilbuddet med et diseret begynderhold for voksne. Det er tirsdag aften på Spangsbjerg Skolen. Her vil vores instruktører fra svømmeskolen tager jer igennem alle indledende trin og bringe jer frem til super crawlsvømmere. Holdet er stoppet ultimo april.

I multiatleterne er der organiseret træning for voksne i:

  1. Svømning.
  2. Cykling.
  3. Løb.
Træning for børn - Se svømmeskolen.
Til styring af intensiteten i de enkelte træningspas anvender vi i multiatleterne Borgs skala samt intensitetsstyring.
 
Træningen følger primært nedenstående ugeprogram, når skolerne har åbent, men der kan være afvigelser, hvis træningen falder sammen med enten et arrangement eller en konkurrence. Der er et alternativt program, når skolerne holder ferie. Hold altid øje med kalenderen, der viser de aktuelle træningstilbud.
 
Mandag
18.30 Løb Fælles start og fast finish Vitaskolen Lene
19-20 Svømning Motionister og lidt øvede Vitaskolen Kurt
20-21 Svømning Begyndere plus de to øvrige grupper. Vitaskolen Kurt
Tirsdag
18.30-21.15 Cykling - interval Alle - vi følges ud til en rundstrækning, kører intervallerne og følges hjem. Gjessing fritidscenter Kim
Onsdag
18.30-19.15 Svømning Motionister og de lidt mere øvede Vitaskolen Tanja
19.15-20.30 Svømning Begyndere plus de to øvrige grupper af svømmere Vitaskolen Tanja
Torsdag
18.30-20.00 Løb Interval UCSyd Lene
19.00-20.00 Svømning Motionister og lidt mere øvede. UCSyd Turnus
20.00-21.00 Svømning Motionister og lidt mere øvede. UCSyd Turnus
Fredag
  Restitution      
Lørdag
8.00-10.00 Svømning Alle - Hvis begyndere har brug for instruktion, så skal vi lave en aftale. Vitaskolen Turnus
9.00-10.00 Svømning Forældre og børn i det lave bassin. Vitaskolen Turnus
9.00-10.00 Løb Parkrun - gælder hele året uanset om det er vinter, sommer eller skoleferie. Nørreskoven  
15.00 - 17.00 Svømning Alle - Hvis begyndere har brug for instruktion, så skal vi lave en aftale Vitaskolen Turnus
Søndag
9.00-13.00 Cykling - raceren Landevej - Ud i modvind og hjem i medvind. Der er ingen kaptajner på dette tilbud. Gjessing fritidscenter Åben
9.00 - 13.00 MTB Alle - Vi cykler sammen med MTB Esbjerg. Der er flere hold til forskellige niveauer. Der er en kaptajn på hvert hold. Det gælder hele året og hold øje med opslag i multiatleternes facebook gruppe. MTB Esbjergs klublokaler Lars Hørlyck

 

I svømning er mødetider og krav til evner indtil videre vejledende. Når antallet af svømmere rammer grænsen enten fysisk i form af antal samtidige svømmere eller for stor niveauforskellene i banerne, så vil jeg med hård hånd og øjeblikkeligt virkning indføre mødetider og krav til evner. Jeg vil gerne prøve at finde en løsning, såfremt programmet ikke passer ind i dagligdagen.

Alt andet lige så må I gerne begynde at møde til starttid specielt mandag, onsdag og torsdag.

Visninger: 6680